Svar angående omvalg

  • Publisert: 26.08.2013 | kl.14:30


Jeg funderer på om jeg skal gå media og kommunikasjon andre året, går studiespesialisering nå, så jeg lurer litt på hvorfor du sluttet med media og kommunikasjon? Er det noe jeg burde tenke på? :)
- Om du allerede går studiespesialiserende dette året, så kan du ikke direkte hoppe over til media det andre året. Du må ha gått 1 år medie før du kan gjøre det :) Og om du eventuelt vil gå media, så må du starte rett på 1.klasse igjen(noe som kallest for omvalg) og noe som vil si at dette første året ditt på allmenn vil bli bortkastet om du velger å gå det videre. Ok, innvikla- men håper du forstod hvor jeg ville med dette!

 

Hvorfor valgte du å bytte linje? :-)
- Å gjøre et omvalg er ganske normalt. Å være ung å utviten om de forskjellige skolelinjene gjør det veldig vanskelig å velge riktig linje. Jeg trodde Media var min linje, men tok feil. Men misforstå meg rett, jeg har absolutt mye interesse i medie og det som skjer rundt oss. Men jeg fant ut at Service & Samferdsel har det ultimate av hva jeg er ute etter. Jeg vil lære å være service-innstilt, lære hvordan det er med bransjer, firmaer, økonomi og for å ikke snakke om reiseliv. Reiseliv er noe jeg har fundert på en veldig lang stund og har en liten tanke i bakhodet ang. å flytte til Ålesund 2.året for å så gå reiseliv.

Og for å si dette så er jo Service & Samferdsel-linjen mye til felles med Media & Kommunikasjon-linjen. I ordet service, så skal det kommunikasjon til. Så året mitt på media er ikke helt bortkastet, jeg har mye bruk for mediakunnskapene mine på den nye linjen!

Skolelinjen ser kanskje veldig upopulær ut hos min skole, siden klassen min består av flere omvalgs-personer og er relativt en liten klasse. Og dette er forståelig ihvertfall fra mitt perspektiv FØR jeg i det hele tatt viste noe om linjen. Før jeg gjorde VGS valget mitt, så hadde jeg null peiling og syns alt høres så avansert og nytt ut. Men å gå en fagskole for min del er helt suveret, for jeg kan ikke tenke meg å gå videre på høgskole for å så få en utdanning. For meg så ser det ut til at det blir 2 år med skole, og 2 år med lærling og BÆM så har jeg en utdanning og forhåpentligvis et fagbrev. Dessuten så får jeg tilbudt et påbyggingsår om jeg da vil ha studiekompetanse. Og jeg vet at flere arbeidsgivere ønsker folk flest med fagbrev. Og tenk på dette.... tenk hvor mange jobber det finst dere ute som har med Service og Samferdsel å gjøre? :) 

 

Woow, langt innlegg på meg denne gangen, men godt å få det ut! 

Tar å slenger med et veldig gammelt redigert bilde av meg som reiseguide, hahah!! Hva tror dere?? :)  4 kommentarer

Stefan

26.08.2013 kl.18:09

Flink!

27.08.2013 kl.22:19

Jeg gikk service og samferdsel på vgs, og så påbygg etter det. Servicelinja er den linja (i mine øyne) du får sinnsykt mye bra ut av, selv om du ikke går ut som lærling. Man lærer så mye om seg selv, og så mye nyttig som man får bruk for ellers i livet. Hvis du ikke velger å gå påbygg (noe som er driitkjedelig, men så har du sykt mange muligheter da), men likevel higer etter mer utdanning etter lærlingtiden din, så burde du kikke på Serviceledelse og markedsføring på Høgskolen i Hedmark avd. Rena. Der kan man søke seg inn via y-veien (yrkesfag-veien), det vil si at du kan komme inn hvis du har fagbrev. Tror det gjelder kun den linjen, men linja er bra! 3 år, også får du bachelor. Rena er knøttlite, men koselig. Lykke til på service!!:)

Anne

01.09.2013 kl.04:07

Man kan bytte linje innen en måneds tid etter semesteret har startet :) Veit om noen som bytta både linje og skole under en måned etter skolestart, og det gikk fint.

Adrienne Eikrem

01.09.2013 kl.09:27

Anne: Ja det er fullt mulig, men dette gjaldt fra allmenn 2.året til media 2.året :) for å starte andre året på media og kommunikasjon så MÅ man ha kompetanse for 1.året på media :)))

Write a new comment


, Ørsta

Follow
bloglovinNorske bloggerCategories

Archivehits