Sterk kyllingbaguett

  • Publisert: 18.11.2015 | kl.19:03

Oppskriften har jeg fått hos Ann Kathrin (sjefen min), som er fantastisk flink til å lage mat. Jeg skal jammen meg tyvlåne flere oppskrifter fra henne og så dele de videre her på bloggen, så vær forberedt.

 

Tror dette har vært middagen min en del ganger siste ukene, hehe. Litt mer som en fredagsmiddag da igrunn, for herre-gud så godt det er!!!

 

 

Ingredienser:

  • Lange baguetter (jeg kjøpte på coop extra)
  • Salat å fylle baguetten med
  • 1 liten kyllingfilet eller skinke/pepperoni
  • Hamburgerdressing 
  • Hot Chili Sauce (fåes kjøpt hos asiashop)

 

Topping:

  • Osteskiver
  • Piffi-krydder

 

 

Fremgangsmåte:

- Fukt baguetten med litt vann

- Varm den i 5 minutter

- Bruk saks å klipp forsiktig en stripe

- Fyll den godt, og ikke minst topp den godt med masse ost

 

 






Èn stripe med hot sauce er faktisk nok for å få en deilig sterk smak :-)

 

Tips:

- Om du vil ha kald salat i baguetten, så må du ha en ferdigstekt baguett, så tar du noen skiver ost i microen som du tømmer over baguetten.








  • Treat yourself

    • Publisert: 21.07.2015 | kl.19:13

    Verdens enkleste oppskrift får du her:

     

    Du trenger: hvitløksbaguetter, hakkede tomat med smak, strandaskinke og pizzakrydder.

    Hva du gjør: 

    - Sett ovnen på 200 grader

    - Kutt baguettene i biter, påfør hakkede tomat

    - Skjær strandaskinka i strimler, og legg på baguettskivene

    - Krydre med pizzakrydder

    - Stek til baguettene blir gylne (ca 10 min)

     



    - NYYYT! Haha jeg hadde en så inderlig cravings på dette her, at jeg var ikke sen med å svippe meg bortom kiwi for å handle inn godsakene for oppskrifta. En helt perfekt kveldssnack, et tidspunkt der cravingen på mat eller godteri ofte treffer meg.






  • Baked Eggs in Avacados

    • Publisert: 30.03.2014 | kl.16:40

    Du trenger:

    • 1 avacado
    • 2 små egg
    • Div. krydder
       

    What to do:

    1. Sett ovnen på 250 grader.
    2. Skjær avacadoen og lag hullet større for å tilpasset egget.
    3. Krydre med eventuelt salt og pepper.
    4. Inn i ovnen i ca 15 min.. 
     

     

    Enjoy :)
     






  • Proteinlapper

    • Publisert: 19.02.2014 | kl.21:09

     

    Ingredienser ♦ ca 8 lapper

    • 1/2 scoop proteinpulver (15g) (valgfri smak)
    • 3 dl lettkoktehavregryn (90gram)
    • 4 ss gresk yoghurt
    • 3 egg
    • 0,5 dl vann
    • 1 ts bakepulver
    • Eventuell søtning (sukrin, sukrinmelis, splenda, natreen, most banan, peanuttsmør)

       

    Disse stekte jeg på middels varme på begge sider i Cocosa Extra Virgin oil. Det er et veldig sunt fett som kan brukes til alt. Genialt til steking og til og med er det godt å smøre på huden. Fåes kjøpt på helsekosten.

     

     

    Her har jeg toppa den med en kalorifri Chocolate Syrup i fra iHerb. Litt blåbær, og pynt med appelsin, jordbær og en banan på fatet. Selvfølgelig spiste jeg det også :)  NAMNAM!

    Og hvis du skal bestille fra iHerb så kan du få 5$ avslag på første bestilling med kodeord: FQD305

     






  • Proteinhavregrøt med oppskrift

    • Publisert: 13.02.2014 | kl.12:07

    Jeg bruker dette proteinpulveret HER.

     


    Obs:
    Pass på å ha rikelig med vann og melk så du ikke får en "sement-grøt". Husk at gryna skal koke seg opp til grøten har grøtkonsistens. Og her kjører jeg kokingen vanligvis på 9, på det sterkeste..for da går det superfort :) 

     

    Ting som er godt å toppe grøten med:

    cottage cheese, peanuttsmør, skyr, bær og frukter, sukrin, kanel, rosiner, mandler.

    Denne jenta har nemmelig skippa skolen, jobben og kjøretimen i dag. Forkjølelsen har truffet meg rett i fleisen der jeg har sittet å sagt "nei jeg blir aldri syk jeg :-)". Man skal ikke snakke høyt i den settingen, haha, noen som kjenner seg igjen?

    Snart er det jo heldigvis ferie da, og da skal jeg prøve å komme med enda flere spennendes oppskrifter. Har også gjort noen nye bestillinger på iHerb som jeg gleder meg til å teste!
     






  • Ratatouille + kjøttkaker

    • Publisert: 09.02.2014 | kl.16:27

     

    På handlelisten ♦ ca. 4 porsjoner

    • 400g karbonadekjøttdeig
    • Spinatblader
    • 1 gul løk
    • 3 store hvitløksfedder 
    • 1 paprika 
    • 1/2 squash
    • 2 tomater
    • 1 chilli, uten frø (valgfritt)
    • 1 boks hakkede tomater
    • Fetaost
    • Matolje eller cocosa til steking
    • Salt, pepper & oregano

     

     

    Fremgangsmåte
     

    1. Skru ovnen på 200 grader.
    2. Legg spinatblader og grovhakkede hvitløksfedder i en ildfast form. Deretter skjærer du resten av grønnsakene, samt fetaost og legger de i formen. Krydre og fyll etterpå med en boks hakkede tomater. - Sett i ovnen i 6 minutt.
    3. Elt kjøttdeigen, krydre litt og form små runde kjøttkaker. Stek disse til de har fått en stekeskorpe på utsiden. 
    4. Legg kjøttkakene inn i ovnen med resten, og stek i ca 20 min.


    Serveringstips: Topp gjerne med litt cottage cheese for å milde ned chillien.

     

     

    VOILA! 
     

     

    Oppskriften er tatt fra Kristine Weber, men er gjort endringer samt ført på hvor mye man nøyaktig trenger.

     






  • Karamellkonfekt, mmm

    • Publisert: 20.11.2013 | kl.22:36

    Fargerike former er kjøpt på Europris!

     

    Kom ganske sent hjem fra skole og jobb i dag, var sliten i bena men kjøkkenet stoppa meg ikke denne gangen. Mor hadde kjøpt inn ingredienser til å lage konfekter, så det hørtes spennendes ut. Framgangsmåten var veldig enkel, men den tok bare litt tid.... Dette er en konfekt som smaker karamell og har vel delvis samme ingredienser.

    Så du trenger:

    - 2 dl lys sirup
    - 2 dl sukker
    - 2 dl kremfløte
    - 1 ss meierismør
    - 2-3 ss kokosmasse

    Fremgangsmåte:

    - Bland sukker, sirup og fløte i en stor stekepanne.

    - La det koke på svak varme, uten lokk i ca 1 time (rør under koking)

    - Hell noen dråper av blandingen i en skål med kaldt vann. Hvis det går lett å forme en slett kule, er blandingen klar.

    - Ha i smør og kokosmasse og hell blandingen i konfektskåler og la dem stivne i kjøleskapet. 

    ---

    Super enkelt og super godt!!! Om du prøver denne, så fortell meg gjerne hva du syns ♥
     






  • Yoghurt heaven?

    • Publisert: 28.10.2013 | kl.17:03

    1

    Mango

    Kiwi

    Kvikklunsj

    Twix

    Div smågodt

    Oreokjeks

    Sjokoladesaus

    + Litt fryst gresk yoghurt

    tekst

    En dag satt jeg på instagram, søkte opp hashtaggene #yoghurtheaven #frozenyoghurt og var solgt. Siden vi ikke har tilbud på noe som helst slags butikk som det der, så fant jeg ut at jeg skulle lage min egen. Jeg handla inn mye stæsj som ga bra farge, men konsistens og smak tenkte jeg ikke så mye på. Fryste den greske yoghurten en liten stund før jeg pynta den med alt det der.... Det ble for kvalmende for min del, og konsistensene hang ikke helt i hop. Men hva vet jeg om du liker den? Du kan jo prøve selv om du har lyst :) 

    He he, sorry for at jeg poster dette innlegget på en mandag folkens.






  • Rask frokost/lunsj

    • Publisert: 26.10.2013 | kl.15:13

    Cultura, med pæresmak

    Mandler

    1 eple

    Lettkoke havregryn

    Cheerios





    Dette ble min altfor gode lunsj i dag. Liker slike helgedager hvor man har god tid på morgenen så man får i seg riktig mat og god mat. Jeg er den type person som liker å ha god tid om morgenen og gjerne lage meg et speilegg eller en smoothie til frokost! Så jeg minsker gjerne litt tid fremfor speilet fremfor en god frokost før skole :) Viss ikke funker ikke hjernen min, haha!
     






  • Sunne knekkebrød- oppskrift

    • Publisert: 01.09.2013 | kl.12:27

    Verdens enkleste og raske oppskrift på knekkebrød:

    Det du trenger:

    • 2 dl sesamfrø
    • 2 dl linfrø
    • 2 dl solsikkefrø
    • 2 dl store havregryn
    • 2 dl grov rug
    • 2 dl havrekli
    • 2 dl kruskakli
    • 2 ts salt
    • 7 dl vann


    1.
    Bland eller mix alt sammen godt i en stor bolle. 2. Smør utover på to stekeplater i en fin og tynn knekkebrød-strl, og bruk gjerne en slikkepott. 3. Bruk en pizzaskjær for å skjære ut knekkebrød-stykker. 4. Sett begge stekeplatene inn i ovnen.  // 150 ° grader // 60-70 minutt (spørs fra ovn til ovn)

    Husk å alltid ha et godt øye til ovnen mens stekingen pågår. Starter de å bli litt brune før steketiden er over så skrur du gjerne ned ovnen litt. Som sagt så er dette forskjellig fra ovn til ovn. Så da håper jeg dere får et vellykket resultat og at oppskriften falt i smak :)

    "Mors heimelaga knekkebrød" også boksholder for den slags skyld :) 




    Topp den med noe godt som syltetøy, cottage cheese eller brunost. Mmm... brunost MÅ man faktisk ha :-)



    ENJOY ♥






  • Recipe - healthy pizza

    • Publisert: 22.08.2013 | kl.20:36

     

    HEI DERE ♥ Da var det på tide å endelig dele denne pizza-opplevelsen med dere. Denne fantastiske oppskriften er nemmelig hentet fra Cathrine Heienberg for en stund tilbake. Og fiberhusk får dere kjøpt i glutenfri-hyllen i de fleste dagligvare eller hos helsekosten.

     

    Så det dere trenger:

    Bunn:

    • 6 egg
    • 3 ss olje
    • 3 ss fiberhusk
    • 6 ss kremfløte
    • 4 ss sesamfrø
    • 3 dl revet ost
    • 1 1/2 ts bakepulver

    Fyll:

    • Pepperoni
    • Tomatpuré
    • Solmodne tomater
    • Løk
    • Ost

     

    Dette gjør du:

    1. Mix alle ingrediensene til bunnen sammen i en bolle. 2. Fordel deigen på en stekeplate. 3. Stek bunnen i 250° grader, til den blir gyllen (ca. 10min). 4. Smør på tomatpuré etterfulgt av et valgfritt fyll. 5. Sett tilbake i ovnen i samme varme til osten er smeltet.











  • Freshing & Good

    • Publisert: 12.08.2013 | kl.18:01



    * Valgfri saft
    * Vann 

    Tenkte å komme med et lite tips som dere kanskje noen av dere husker fra barndommen? Det å lage hjemmelaget is av saft og vatn er jo supert å ha liggendes i fryseren når man får lyst på noe søtt. :)

    Både friskt ♥ godt!!!






  • Healthy snack tips

    • Publisert: 04.07.2013 | kl.14:38

    Alt du trenger er en avakado, en lime eller sitron. Så skjærer du opp avakadoen og skviser over litt saft av det sure. Himmelsk! ♥
     

    Tipset fikk jeg av tanta mi for noen dager tilbake, og siden det har jeg vært hekta. Fikk både næringssorg da mamma spurte om å få spise av den, men nei!! Denne snacksen er min!! Så med andre ord, så er det supergodt å snackse i seg og jeg anbefaler dere alle til å teste det ut :)






  • Recipe- healthy pancakes

    • Publisert: 16.03.2013 | kl.20:32



    // 3 eggs, 2 deciliter rolled oat, 3 tbs sugar/or healtier opportunities of sugar.


    // Mix all the ingrediens together until it looks like the picture to the right.

    Med litt smør i stekepannen, så stekte jeg disse på ganske høy varme. Ca 30 sekund på hver side. Som pålegg brukte jeg brunost og en klatt med smør- og det smakte himmelsk godt!!


     

    Så hyggelig at dere alle ønsket oppskriften på frokostpannekakene. Men creden for oppskriften kan jeg ikke ta selv, den fant jeg nemmelig på bloggen til fine Kristina Bergsvik HER. Hun inspirerer meg både innen matlaging, trening og mote. Fantastisk blogg!






  • Dinner of the day

    • Publisert: 07.02.2013 | kl.17:54

    Først litt marinade med olje, 2 hvitløksfedder, oregano, allround og grillkrydder. 
     

    Den lå ca 30 minutter i marinade på benken.
     



    Så stekte jeg den i 1 minutt på hver side på høy varme. Før jeg skrudde varmen på 1 og lot den ligge 10 minutt på hver side. 
     

    Hadde tenkt å lage til med grønnsaker og bearnesaus, men jeg valgte å gjøre det enklere i dag. Smakte likevel supert!

     

    Etter skole i dag var jeg skikkelig sulten og visste akkurat hva jeg ville ha å spise til middag. Jeg fant frem kyllingen i fryseren å starta engang med matlagingen i å med marinaden trenger litt tid. Men nå skal jeg ut på luftetur med hunden, så da bloggest vi senere :) 

     






  • Lavkarbo pizza

    • Publisert: 11.01.2013 | kl.20:33

    Har brukt soltørka tomater og oliven som tilbehør, samt mye ost og pepperoni. Er ikke fullt så glad i oliven så har derfor valgt å dekke bare halve pizzaen med det.
     


    Til mamma og pappa´s side (venstre) så hadde jeg også på noe som heter Salchicha som er lignende pepperoni. Strødde også over mye oregano på toppen.
     



    Siden de har vært i fullt arbeid hele dagen så flinke som de er, så bestemte jeg meg for å stå for middagen igjen. Og de er jo ikke særlig storfan av 'lavkarbo', men likevell fikk jeg bare positive tilbakemeldinger. De elsket pizzaen og syns den smakte nesten som vanlig hjemmelaga. Og der er jeg absolutt enig!




    Det er også godt med litt pesto og kinasalat på siden :) 
     

    Både oppskriften og bildeinspirasjonen er hentet fra Cathrine. Men jeg har jo gjort om noen endringer, så om det ønskes oppskrift fra meg også så skal jeg nok få laga et innlegg til dere. Hva sier dere? Så det godt ut?
     






  • Hvordan jeg lager MIN havregrøt

    • Publisert: 11.01.2013 | kl.15:31

    Denne grøten er faktisk helt kjempegod om du lager det på riktig måte samt med riktig tilbehør. Det er så mange mulige måter folk lager havregryten sin på. Noen bruker melk, andre bruker vatn. Men nå tenkte jeg å dele dere min allerbeste havregrynsgrøt-oppskrift.

     

    Til 1 porsjon:

    ♦ 1 dl havregryn ♦ 1 dl vatn ♦ 1 dl melk ♦ 0.5 ts salt 
     

    Dette gjør du:

    Kok opp vatn, melk og salt. Når det koker så tilfører du havregryna, skrur ned platen og koker til det blir en grøt. Enklere enn det blir det bare ikke!!! Og for å ikke glemme tilbehør så er det godt med mye forskjellig. Kanel, banan, nektarin, druer, bringbær, blåbær, cottage cheese er det jeg bruker allermest. Alt ettersom hva jeg har liggendes :)
     






  • Minipannekaker oppskrift

    • Publisert: 04.01.2013 | kl.18:34

    Til cirka 8 små pannekaker så trenger du:

    3 egg
    3 ss matyoghurt
    1-2 ss fiberhusk
    1-2 ss kokosflak
    Litt salt
    Smør til steking
    Bær og kokos til topping
     

    Bland først sammen egg, yoghurt og fiberhusk. Salt så etter smak og tilsett så mye kokos du vil. Jeg brukte en spiseskje. Når det kommer til stekingen så husk å ha godt med smør i panna før du steker. 

    Server så til slutt med bær og kokosflak på toppen!!

    Oppskriften er tatt fra fotballfrues dagbok.






  • Les mer i arkivet » November 2015 » Oktober 2015 » September 2015

    , Ørsta

    Follow



    @adrienneeikrem


    bloglovin


    Norske blogger

    Categories


    Archive














    hits